Praktijkonderwijs voor aanpakkers!

                                           School ondersteuningsprofiel

Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs dat gericht is op praktische competenties. Dus ben je iemand die graag met zijn handen werkt? Mooi, dan zijn we op zoek naar jou! Je krijgt les in kleine groepen. Het programma is afgestemd op jouw persoonlijke mogelijkheden. De leerstof volgt jou en niet andersom. Het lesprogramma bestaat voor de helft of meer uit praktijk. We zetten in het programma jouw mogelijkheden en leerdoelen centraal. Er is veel aandacht voor praktische vaardigheden zoals, koken, klussen in huis, rekeningen betalen, invullen van formulieren en samenwerken.

Oog voor jouw talent

Onze mentoren en leerkrachten kijken hoe jouw kwaliteiten het beste worden ingezet.

In onze lessen sluiten we aan bij jouw competenties. Samenwerken, organiseren, met tegenslag omgaan en aandacht en begrip tonen zijn voorbeelden van zulke competenties. Hiermee kun jij je later staande houden in de samenleving en op de arbeidsmarkt.

De computer speelt een belangrijke rol in de lessen. Digitaal leren is leuker en geeft meer mogelijkheden. Ook voor later is het van belang dat jij goed om kunt gaan met de computer.

Op Vita geven we veel praktijklessen. Hierdoor kun jij je in een bepaalde beroepsrichting ontwikkelen. Deze lessen worden gegeven in de verschillende praktijklokalen en op locaties buiten de school.

Zo leer je waar je goed in bent, wat je leuk vindt en hoe het is om te werken in ‘de echte wereld’.

Gezond @ Vita College

Op Vita College vinden wij bewegen heel belangrijk. Bewegen zorgt ervoor dat je gezond blijft. Om te groeien in het samenwerken met anderen, besteden we veel tijd aan sport en spel bij Vita Sports. Door veel afwisseling hopen we dat ook jij sport leuk gaat vinden.Voor iedere schoolvakantie organiseren we een extra sportactiviteit. En als je wat ouder bent mag je mee naar de sportschool.

Niet alleen bewegen is goed voor een gezond leven. Er zijn veel meer dingen waar je aan moet denken. In onze lessen besteden we hier veel aandacht aan. Ook krijgen alle leerlingen iedere maandag tot en met donderdag een gratis schoollunch aangeboden.

Na Vita College

Op Vita College haal je je diploma praktijkonderwijs en verschillende certificaten. Met de Praktijkschool certificaten kan je vaak aan een leuke baan komen. Misschien kun je na de Praktijkschool wel doorstromen naar het mbo. Wij begeleiden onze leerlingen bij het zoeken naar een geschikte stageplaats en met hun overstap naar werk of mbo.