Inschrijven Vita College

Wanneer uw zoon/dochter het advies Praktijkonderwijs heeft gekregen vinden wij het fijn om kennis te maken met u en uw kind.

We nodigen u uit bij ons op school en zullen eerst een kennismakingsgesprek voeren. Tijdens dit gesprek leggen wij uit hoe onze school werkt en we krijgen gelijk de kans om u en uw kind een beetje te leren kennen.

Daarna laten we u de school zien zodat u een goed beeld krijgt van onze school.

Wanneer jullie een goed gevoel hebben bij onze school kunt u uw kind aanmelden voor de DOE-Lessen. De DOE-Lessen worden, vanaf januari, iedere vrijdagmiddag gegeven.

Door het volgen van de DOE-Lessen kan uw kind vast een beetje aan onze school wennen en kijken of Vita College bij hem/haar past.

Tijdens de DOE-Lessen worden de leerlingen geobserveerd door de ondersteuningscoördinator van Vita College.

Na het aanmelden voor de DOE-Lessen nemen we contact op met de basisschool om het dossier van uw kind in te mogen zien.

Het samenwerkingsverband Munio, de basisschool en de ondersteuningscoördinator lezen het dossier en besluiten of een leerling toelaatbaar is voor het praktijkonderwijs. Wanneer de leerling uit een ander samenwerkingsverband komt dan Munio, dan adviseren wij om in het belang van de leerling eerst te kijken naar een alternatief dichter bij huis.

Bij een positief besluit, wordt de leerling aangemeld op Vita College en wordt de toelaatbaarheidsverklaring (TLV) aangevraagd. Wanneer de TLV wordt afgegeven is uw zoon/dochter toelaatbaar op het Vita College en officieel ingeschreven.

Een kijkje nemen op Vita? Neem contact met ons op >>via de contact pagina<< voor een rondleiding.

 Wil je graag in onze lessen komen kijken? >>Meld je dan aan voor onze DOE-lessen!<<

Toelating

Om toegelaten te worden op Vita College is een schooladvies voor praktijkonderwijs nodig van de basisschool en een toelaatbaarheidsverklaring (TLV). Als je ouder(s) hier meer over willen weten? Laat ze dan contact opnemen met de leerkracht van groep 8 of stuur ons een bericht via de contact pagina.